Két csodálatos városban volt eddig koncertünk. Mindkettő hatalmas élmény volt számomra. Veracruz lenyűgözött a levegőjével, tengerpartjával, amihez hasonló helyen sem voltam még. Remek helyszín volt ez a turné nyitókoncertjének, ami jól is sikerült. Egy nagyon szép színházban játszottunk, kb. háromnegyedéig telt meg a ház, és hát állva tapsoltak a végén. Na, ilyet sem láttam még!!! Az emberek nagyon kedvesek voltak, autogramot kértek a megvásárolt lemezek borítóira, fotózkodni kellett velük, kézfogás, ölelés, stb...

Azt hittem, hogy ezt nem lehet „überelni”, de aztán másnap megérkeztünk Oaxacába (ejtsd: Vahaka), és...Oaxacába szerelmes lettem! A város hangulata nagyon megfogott: kellemes kávézók, kocsmák, ahol mezcalt ittunk, szép terek, aranyos utcák, aranyos házakkal, gyönyörű lányokkal. És kérem szépen a színház, ahol játszottunk (merthogy itt is színházas koncertet adtunk), talán mégszebb volt, mint Veracruzban. A közönség meg volt őrülve a koncert végére! Ennyi autogramot egész életemben nem adtam, mint aznap este, és ha Veracruzban, gratuláltak, kezet fogtak, ölelgettek, akkor itt valósággal rajongtak értünk. Pl. amikor két tizenéves lánynak autogramot adtunk, egy hajszál választotta el őket a sikoltozástól, és hát...na jó ezt inkább hagyjuk!:) Nem tudom, hogy ők, vagy én voltam e nagyobb zavarban! Na jó, ők!:) Egyszóval fantasztikus volt! Jah, és hát találkoztunk egy magyar lánnyal is, aki itt él Oaxacában, mexikói (avagy indián?) párjával. Kicsi a világ!

El sem akartam nagyon jönni Oaxacából. Még megnéztük a legöregebb fát, ami a bolygónkon található (merthogy ez is itt van, mintegy 2000 éves), aztán búcsút intettünk a városnak, és útra keltünk északnak. Még útba ejtettük Monte Albánt, ahol is piramisokat csodáltunk meg, és most úton vagyunk San Juan Del Rio-ba.


 

2009 márc. 15. (jé, nemzeti ünnepünk van, remélem könnygázmentes...:)

A bejegyzés trackback címe:

https://vodkubanda.blog.hu/api/trackback/id/tr931005852

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erika79 2009.03.16. 21:57:53

khm. Jahh és hát az én voltam... és a párom első látásra tényleg úgy néz ki mint egy indián csak kék szemekkel:)
Amúgy meg nektek köszönhetem, hogy a szünetben megismertem a rajtam kívül itt élő egyetlen magyart - neki ez 7 évébe telt, nekem így csak pár hónapba:)

Martín Amondongado 2009.03.17. 00:36:50

Helló!

Gratulálok, és ha sms-t küldök a messzi földre az is sokba kerül vkinek, vagy ha csak ti ide?

Sokan kérdezik (én nem), hogy kinn nem tudtok-e cd-t írni még?

Eszméletlen, ahogy a hegynek a hónaljáig ér a felhő!

Sok sikert, jó utat, hódítsatok (Cortés kismiska volt hozzátok képest)!

Sabino Tejedor 2009.03.17. 00:49:00

@Erika79: Szia Erika! Nagyon meglepodtunk, es orultunk hogy magyar szot hallunk, es nem mi vagyunk. Remelem, meg talalkozunk valahol egy messzi-messzi galaxisban...:)

Sabino Tejedor 2009.03.17. 00:54:10

@Martín Amondongado: Az sms-ekhez nem ertek, ki is van kapcsolva a telefonom.
Cd-t irni egy dolog, de ahhoz kene borito is, na az kerem, az problema!
A heggyel kapcsolatban: az igazsaghoz hozza tartozik, hogy ennek a toredeket lattuk csak, mivel Mexikovarosban hatalmas a szmog, csak a sziluettje latszodott.
Arpi mogottem sugja: Cortes Illes Miska volt hozzank kepest!:)))
Udv

Erika79 2009.03.17. 02:11:52

Halihó! Én is nagyon örültem nektek és biztos, hogy találkozunk valahol:) Addig amíg itt vagytok úgyis nézem hol tartotok éppen és ha tudok vmi speciális dolgot amit érdemes megnézni, majd megírom. Pl. Monterrey-ben Cerro de la Cilla - a székformájú hegy és a másik Parque Fundidora egy nagy park, ami biztos tetszeni fog mindenkinek.
sms-ek: a magyarról tudok küldeni haza és fogadni is, és ugyanannyiba kerül mint az itteni sms-ek ára (1,50 peso = 24 Ft) - tehát nem drágább és még nem kellett töltenem eddig, csak a helyi mobilt:)

Sabino Tejedor 2009.03.17. 22:56:28

@Erika79: Köszönjük a nyomonkövetést. Sajna nincs időnk Monterreyt megnézni. Két óra pihi a szállodába, aztán megyünk a színházba. Majd jövőre!:)

Erika79 2009.03.18. 01:28:43

Jövőre? Ez most komoly? De akkor lesz idő nézelődni, csak pihi meg buli - esetleg egy-két koncert, ha úgy jön ki a lépés:) Mexico visszavár mindenkit:)))

Sabino Tejedor 2009.03.18. 07:41:59

@Erika79: Ááá, ezt csak úgy írtam. De amúgy nem rajtam fog múlni, ha lesz ilyen lehetőség akármikor a jövőben.:)

Erika79 2009.03.19. 02:42:58

@Sabino Tejedor: Okés. Meghívás kiadatva:) Én sem gondoltam anno, hogy idekeveredek, az élet totál kiszámíthatatlan;)
Még nem írt senki Monterrey-ről, remélem jó volt ott is. Bár ahogy láttam az útitervet, nem nagyon lesz idő írogatni...
süti beállítások módosítása